המדריך המלא למוקפץ בסגנון אסיאתי בתוספת חזה עוף

המנה הכי טרנדית במטבח האסיאתי, אחרי הסושי, היא ה"מוקפץ". מנה שנוכחת בכל תפריט של מסעדה אסיאתית החל מהפשוטות ורשתות ה"פאסט פוד" ועד ליוקרתיות והמפונפנות ביותר. די ברור למה. מנה כל כך טעימה ועשירה. היא מורכבת מהמאפיינים שהכי מזוהים לנו עם המזרח – אטריות, רטבים אסיאתיים והבוטנים הטחונים שמקשטים מלמעלה.

יש כל כך הרבה אפשרויות להכנתה – עם/בלי חריפות, עם סוגי בשר ועוף שונים, שרימפסים ללא כשרים שבנינו, צמחונית ואפילו טבעונית אם בוחרים באטריות ללא ביצים. מה שהפך אותה לנוחה וזמינה עבור אוכלוסיית צרכנית רחבה ואפשר לה לצבור את הפופולריות שלה.

 

יתרונותיה התזונתיים

המנה כוללת בתוכה את רוב אבות המזון הדרושים לנו. פחמימות וסוכרים באטריות והרטבים, ויטמינים וסיבים תזונתיים בירקות, וחלבון ומעט שומנים בחזה העוף. היא מושלמת לדיאטה מאוזנת, בעיקר כשאפשר לשלוט בכמות הסוכר בה על ידי שינוי הרכב הרוטב.

 

קצת רקע על המתכון

המתכון מתאים ל- 4-5 מנות נאות של ארוחת צהריים ממוצעת. הוא ברמת בישול בינונית לכן לא בטוח תתאים למי שלגמרי חדש במטבח, אבל לבעלי ניסיון סביר הוא יהיה מעולה. משך ההכנה הוא כ- 20-30 דקות.

 

רשימת המצרכים

מצרכים למנה עצמה

חבילת אטריות מסוג שתבחרו – מומלץ אטריות ביצים ארוכות.

½ כרוב לבן

2 גזרים בגודל בינוני

2 גמבות בגודל בינוני

500 גרם חזה עוף טרי פרוס או פילה עוף

 

מצרכים לרוטב

½  כוס סילאן

½ כוס רוטב צ'ילי מתוק

 

תוספות אפשריות

בוטנים טחונים דק

חצי לימון סחוט

רצועות ביצה מטוגנת

צ'ילי חריף מיובש

 

שלבי ההכנה

הכנת המוקפץ כוללת בתוכה מספר שלבים שכן היא מורכבת ממצרכים רבים הדורשים הכנה נפרדת.

 

הכנת האטריות

מלאו סיר במים והרתיחו. כאשר המים יגיעו לנקודת רתיחה שפכו את כל תכולת חבילת האטריות פנימה.

המתינו בערך כ10 דקות עד לבישולה המלא (משך הבישול משתנה בהתאם לסוג האטריות, לרוב המידע כתוב על האריזה)/

מקמו מסננת בכיור המטבח שלכם ושפכו (בזהירות!) את כל תכולת הסיר אל המסננת. נערו את המסננת כך שכל המים יזלגו החוצה והמסננת תישאר עם האטריות בלבד.

החזירו אותן אל הסיר, שפכו מעט שמן וערבבו כך שהשמן יתפזר באופן שווה סביב כל אטריה.

 

הכנת הירקות

חיתכו חיתוך גס את כל הירקות. את הגמבה והגזר לרצועות קצרות ואת הכרוב לחתיכות בגודל בינוני (לאחר הבישול הכרוב מאבד מנפחו ומתכווץ – קחו זאת בחשבון)

קחו מחבת גדולה, למנוסים שביניכם מומלץ להשתמש במחבת ווק. שפכו כמות שמן סבירה, והוסיפו את הירקות. הקפיצו למשך בערך 5-10 דקות עד שהירקות מתרככים אבל לא עד בישול מלא. חשוב שהם ישארו עסיסיים וקראנצ'ים בשביל המרקם של המנה הכוללת.

 

הכנת העוף

חיתכו רצועות קטנות מאוד של חזה העוף – בגודל הקטן מביס. טגנו אותן ללא תבלינים עד לצלייה מלאה.

 

הכנת הרוטב

אתם בטח תוהים מדוע בוחרים להשתמש בסילאן. התשובה היא שסילאן מתפקד הרבה פעמים במקום טריאקי מתוק. לפעמים כי פשוט נגמר הטריאקי ולפעמים פשוט כי ישנם הטוענים שהוא יותר טעים וגם יותר סמיך ומעניק מרקם עשיר.

אם אתם רוצים להחליף אותו בטריאקי אתם מוזמנים, אך קחו שחשבון שהרוטב יהיה עם נגיעה של מליחות ובעל מרקם יותר מיימי ודליל.

להכנת הרוטב ערבבו את הסילאן ורוטב הצ'ילי. ניתן לשנות את היחס בין הכמויות של בהתאם לצורך ולרצונכם עד להגעה לאיזון הטעם המושלם.

 

הרכבת המנה הסופית

הוסיפו לאטריות את כל הפריטים שהכנתם – הירקות המוקפצים, רצועות חזה העוף המטוגנות והרוטב. ערבבו עד להגעה לפיזור שווה של כל המרכיבים במנה. בשלב זה חשוב לטעום כדי לבדוק האם הרוטב התפזר בצורה אחידה והאם כמותו מספיקה.

לא נרצה שיהיה מעט מידי רוטב כי אז לא נשיג את הטעם העסיסי שאנחנו מנסים ליצור. מצד שני נדאג שלא להציף את הסיר, כי כשהאטריות שוחות ברוטב אנו נאבד מהר מאוד את כל הטעמים שעבדנו קשה להשיג ובעצם ישתלט על כל המנה הטעם חזק של הצ'ילי והסילאן.

 

צילחות – "אוכלים עם העיניים"

את הצילחות קל מאוד לבנות – לרוב מוקפץ יוגש בקערה רחבה. כלומר קערה שנמוכה ופתוחה יותר מקערת מרק.

תוספות ידועות כתורמות לתהליך הצילחות וגם משדרגות את הרמה מבחינת טעם ומרקם. התוספות האפשריות לשדרוג המנה שנהוגות במטבח האסיאתי הינן צ'ילי חריף מיובש (למי שרוצה פיקנטיות), רצועות דקות של חביתה, בוטנים טחונים דק וחצי לימון שהסועד יסחט בעצמו בהתאם לטעמו.

אם אתם רוצים אווירה אסיאתית לגמרי – ותרו על הסכו"ם הרגיל שלכם והשתמשו במקלות אכילה סינים (צ'ופסטיקס).

 

ההנאה וההשווצה (כי חייב)

זו בעצם מנה מנצחת שגם נראית מזמינה ומגרה וגם הטעם שלה מוצלח ואהוב. הזמינו אליכם אורחים לארוחת צהרים/ערב מפנקת ביותר. הכינו עבורם את ה"מוקפץ בסגנון אסיאתי". השמיעו ברקע שירים מרגיעים של פכפוך נחלים בשביל אווירת זן מושלמת.

האכילו ופטמו אותם וצפו לתגובות מחבקות. וחשוב – לא לשכוח גם לצלם ולהעלות לאינסטוש. כי בכל זאת אנחנו ב2020 – אם לא צילמתם, האם בכלל בישלתם?

 

מוקפץ עוף מוגש

באותו נושא
סו ויד
מה זה סו ויד?

בישול סו ויד היא שיטה שצברה פופולריות בשנים האחרונות, בעיקר בקרב בשלנים ביתיים וחובבי אוכל. טכניקת בישול זו כוללת בישול מזון בשקית אטומה בוואקום באמבט

קרא עוד »
בישול עם שמנים אתריים
מדריך לבישול עם שמנים אתריים

שמנים אתריים שימשו במשך מאות שנים בשל תכונותיהם הטיפוליות, אך האם ידעתם שניתן להשתמש בהם גם בבישול? שמנים אתריים הם תמציות צמחים מרוכזות המשמשות להוספת

קרא עוד »