מלצר, איזה נתח זה? זהו המדריך המלא לנתחי הבקר השונים

אם אתם חובבי בשר, כנראה שגם אתם מבינים שלהגדיר משהו בתור בשר בקר זה ממש לא מספיק. בעולם הבקר יש חשיבות רבה לחלק שאותו אנחנו אוכלי, מה שנקרא בשפה המקצועית 'נתח'. אנחנו כאן כדי לתת לכם סקירה על מספר נתחים חשובים, והדרך הטובה ביותר להכין אותם.

 

החשיבות של הנתח

עוד לפני שנדבר על הנתחים השונים, חשוב להבין שבשר איכותי מתחיל קודם כל מבחירה נכונה של נתח. אם אתם הולכים אל מסעדת בשרים בהרצליה תוכלו לראות עד כמה הבחירה של הנתח היא מה שקובע באמת את האיכות הבשר. הבחירה הזו גוזרת גם את סוג ההכנה שנעשה לנתח, את התיבול וכמובן את מה שנגיש לידו. אבל בתור התחלה, בואו נדבר על כמה נתחים שכל אחד חייב להכיר.

 

אנטריקוט

האנטריקוט הוא כנראה נתח הבשר המוכר מכולם. בפרה עצמה הוא נמצא בחלק שבין הצלעות, וזה גם מקור השם שלו בצרפתית. האנטריקוט הוא נתח עם סיבי שומן רבים, והדרך ההכנה הפופולרית שלו היא באמצעות צלייה על גריל. ניתן אמנם להכין אנטריקוט גם בדרכים אחרות, אולם מבחינת הזמן, כל מה שאתם צריכים זה להדליק את הגריל, קצת מלח, ויש לכם את האנטריקוט המושלם.

בקר אנטריקוט חתוך בצלחת

בריסקט

בריסקט הוא אמנם נתח שפחות מוכר בישראל, אולם דווקא בארה"ב הוא נחשב לנתח פופולרי במיוחד. הבריסקט הוא החזה של הבקר, ואם אתם מחפשים נתח זול יחסית הוא בהחלט עונה על ההגדרה הזו. את הבריסקט ניתן להכין באפייה איטית בתנור של שעות רבות, ולאחר מכן ניתן לפרוס ולהנות מנתח טעים ונימוח. הנתח לא מאוד שומני, אולם אתם לא אמורים לחשוש להתייבשות שלו.

 

אסאדו

אסאדו נחשב לנתח פופולרי מסיבה ברורה. מדובר על נתח עתיר שומן, מה שאומר שגם אם אתם לא מומחים גדולים בבשר, להכין אסאדו טוב זה לא מאוד קשה. את האסאדו אפשר להכין בשלל דרכים, כאשר אם אתם רוצים להשקיע אפשר להכין אותו בבישול איטי. רקמות השומן הרבות שיש באסאדו יעניקו לתבשיל טעם ייחודי והבשר עצמו יהיה רך כמו חמאה.

 

צלעות

את הצלעות אין צורך להציג מבחינת המיקום שלהן. בדיוק כמו האנטריקוט, גם את הצלעות ניתן להכין על גבי גריל או מחבת, כאשר מה שחשוב זה להקפיד על צלייה קצרה שתצרוב את הצלעות מבחוץ, ותשמור עליהן רכות מבפנים.

 

לסיכום

אם אתם רוצים להכין בשר איכותי, אחד הדברים הכי חשובים הוא לבחור בצורה נכונה את הנתח שאתם הולכים להכין. למעשה, כל נתח יכול לצאת נהדר אם רק יודעים איך להכין אותו. אם אתם נמצאים בתחילת הדרך, כדאי לעבוד עם נתחים שומניים יותר, שבהם הסכנה להתייבשות של הנתח פחות קיימת. לאחר מכן תוכלו לעבור לנתחים מורכבים יותר ולהכין אותם כך שגם הם ייצאו עסיסיים.

בשר בקר צלעות חתוך בצלחת

באותו נושא
סו ויד
מה זה סו ויד?

בישול סו ויד היא שיטה שצברה פופולריות בשנים האחרונות, בעיקר בקרב בשלנים ביתיים וחובבי אוכל. טכניקת בישול זו כוללת בישול מזון בשקית אטומה בוואקום באמבט

קרא עוד »