הטאבון. תנור נוסטלגי שמתקשר לכולנו לפיתות ילדות בשטח, אך למעשה הוא הרבה מעבר לכך. הטאבון הוא התנור הביתי הטוב ביותר שנוכל להשיג. בעזרת טכנולוגיית החימום המסורתית שלו, הוא מפיק מהמאפים טעמים שאין להם תחליף. המשיכו לקרוא וגלו את סודו של הטאבון וארבעה מאפים מעולים שתוכלו להכין בו.
על הטאבון
טאבון, כאמור, הוא תנור וותיק במיוחד ששימש באזורנו מימים ימימה. הטאבון היה נחלת כל בית בארץ כמעט בתקופת הברונזה ובתקופת הברזל. הטאבון בנוי בצורת חצי עיגול, כאשר בחלקו האחורי מוצב אזור הבעירה. בעבר, היו מבעירים בתוך התנור גזרי עץ, גללי בעלי חיים או כל חומר בעירה אחר. כיום, רובם של הטאבונים מבוססי גז וזהו חומר הבעירה המשמש בטאבון.
החום של האש מתפשט לכל התנור, מחמם את האבנים, ונשמר הודות לצורתו העגולה של הטאבון. טאבונים רבים מעוצבים בצורה דמוית איגלו, עם שרוול כניסה מונמך המסייע בשמירה על החום. מבנהו של הטאבון מפיק מהאוכל טעמים ייחודיים וערכים תזונתיים, שלא תמצאו בשום תנור אחר. כמו כן, השימוש בו פשוט למדי ודורש מיומנויות אפיה בסיסיות בלבד. כל אלו הופכים את הטאבון לטרנד החם בעולם הבישול הביתי.
פיצה
לאחר שהכרנו את הטאבון, זה הזמן להכיר את המטעמים המופלאים שניתן להכין בו. המאפה הראשון עליו נמליץ הוא, איך לא, הפיצה האהובה על כולנו. אנו יודעים שפיצה הנאפית בתנור הביתי, מיומנים ככל שנהיה ומתכון טוב ככל שיהיה, לא מתקרבת בטעמה לטעם של פיצה מפיצרייה. ההבדל בטעם נעוץ בתנור – תנור ולא טאבון.
מרגע שתציבו בביתכם, במטבח או בחצר, את הטאבון הביתי, הפיצה שלכם תהיה טעימה כמו בפיצרייה ואף למעלה מכך. הכינו פיצות ייחודיות – על בסיס פסטו, עם גבינות מיוחדות ועם תוספות לא סטנדרטיות.
מאפי בשר
ז'אנר נוסף של מאפי טאבון נפלאים הוא מאפי הבשר. בטאבון תכינו את מאפי הבשר הטעימים ביותר, בין אם מדובר באמפנדס ארגנטינאים, גוז'גיזה – הלא הוא הסמבוסק הבוכרי, או לחמניות ביתיות ממולאות בבשר טחון. השילוב של הבצק והבשר בטאבון הוא יוצא דופן ושווה כל דקה של עבודה במטבח.
פוקאצ'ה
גם לחם שיצא מהטאבון טעים יותר מלחם שיצא מהתנור. מאפה לחם קלאסי לטאבון, הוא הפוקאצ'ה האיטלקית הידועה. בטאבון, הפוקאצ'ה מקבלת את המרקם הייחודי שלה המשלב בין קריספיות לרכות משגעת. ניתן להכין את הפוקאצ'ה עם שלל תוספות, החל מירקות מאודים ועד לבשר טחון. הוסיפו תוספות בהתאם לטעמכם.
חלות לשבת
לא רק הפוקאצ'ה משתבחת בטאבון. גם החלות הסטנדרטיות לשבת ישאירו את האורחים עם פה המום אם תאפו אותן בטאבון הביתי שלכם. קחו בחשבון שהאורחים לא יוכלו להפסיק לאכול את החלות מהטאבון שלכם, כך שלא יהיו צורך ביותר מידי אוכל לאחר מכן.
לסיכום
הטאבון הביתי ישנה את חוויית האפיה במטבח שלכם. מאפייה סטנדרטית, האפייה שלכם תהפוך ליוצאת דופן וטעימה במיוחד. ארבעה מאפים מומלצים במיוחד לאפייה בטאבון הם פיצות, מאפי בשר, פוקאצ'ות וחלות לשבת. בהצלחה!