3 מתכונים שאתם חייבים להכיר!

השקעה באוכל מגוון ומזין היא חשובה עבור כל אדם ומשפחה. ישנם חלבונים רבים בריאים ואיכותיים, אך הפעם נתמקד במנות דגים שונות וטעימות. הדגים מספקים חלבונים איכותיים, ויטמינים וחומצות שומן חיוניות, ומתכונים מתאימים יכולים להפוך את חוויית האכילה שלהם למענגת ומספקת.

אין כיף כמו לקבל מתכונים מוצלחים למגוון ארוחות סופר טעימות, בריאות וקלות להכנה. באתר סטורי מתכונים מחכה לכם מגוון ענק של מתכונים מפורטים למנות מעולות ושלל מוצרי ואביזרי בישול איכותיים וחדישים לרכישה אונליין. 3 מתכונים למנות דגים שיעשירו את הארוחות שלכם בטעמים חדשים ומרעננים:

 

קרפצ'יו סלמון אסייתי

מצרכים:

– 1 פילה סלמון טרי ללא עור ועצמות

– 2 כפות שמן זית

– 1 כף סויה

– 1 כף מירין

– 2 כפות מיץ לימון טרי

– חופן בוטנים קלויים קצוצים

– 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

– חופן עלי כוסברה, בצל ירוק ובזיליקום

– מלח ים ופלפל שחור טרי גרוס

 

אופן ההכנה:

בעזרת סכין חדה וחלקה פורסים את נתח הסלמון לפרוסות דקיקות ככל הניתן, ומסדרים בשכבה אחידה על גבי צלחת. לאחר מכן, מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, סויה, ג'ינג'ר, מירין ומיץ הלימון ושופכים מעל הסלמון. מתבלים במעט מלח ופלפל, מפזרים את העלים הירוקים כל גבי הסלמון וגם את הבוטנים הקצוצים. ניתן לשדרג את המנה עם טבעות צ'ילי חריף לחובבי העקצוץ, קוביות מנגו טרי לחובבי המתוק או פרוסות אבוקדו טרי וקרמי. מומלץ להכין את המנה ולתבל אותה בסמוך לאכילה.

 

פילה דניס בקראסט

מצרכים:

– 4 פילה דניס טריות ללא עצמות

– 8 פטריות שמפיניון טריות קצוצות גס

– 1/4 כוס פירורי פנקו יפני

– 1/2 כוס פרמז'ן מגורר

– 2 ביצים קטנות, טרופות

– 2 כפות שמן זית

– 1 כף עלי טימין טרי

– מלח ופלפל שחור גרוס

– 2 כפות אגוזי מלך\שקדים\צנוברים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממיםתנורל-190 מעלות צלזיוס.
  2. בצלחתשטוחה, מערבביםאת פירורי הפנקו, גבינת הפרמז'ן, טימין, אגוזים קצוצים ופטריות קצוצות.
  3. טובליםאתפילה הדניס בביצה הטרופה המתובלת במלח פלפל.
  4. מעבירים את הפילה המצופה ביצה לתערובתהפטריותוהפנקו למהדקים את הציפוי היטב..
  5. מורחיםתבניתאפייה בשמן ומניחים את הפילה המצופה.
  6. אופיםבתנורכ-20 דקות עד שהדג עשוי היטב, הציפוי זהוב, פריך וריחני. .
  7. מוציאיםמהתנור, מגישים לצד פירה תפוחי אדמה, בטטות או ירקות ירוקים מוקפצים.

 

דגים על האש

מצרכים:

-2 דגים שלמים מסוג בס, מוסר או לברק

-2 לימונים פרוסים

-100 גרם חמאה

-1 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, טימין, רוזמרין, בזיליקום)

-מלח ים

-פלפל גרוס

-2 עגבניות פרוסות

-2\1 כוס יין לבן\ערק\וודקה-אופציונלי

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור למצב גריל ב200 מעלות\מדליקים מנגל פחמים.
  2. שוטפים ומנקים היטב את הדגים, חורצים אותם בשני צדדיהם ומברישים בחמאה ומתבלים במלח ופלפל.
  3. את עשבי התיבול קוצצים היטב ומצפים בהם את הדגים.
  4. את פרוסות הלימונים והעגבניות מסדרים בבטן הדגים ומוסיפים מן האלכוהול על כל דג.
  5. מניחים כל דג בתוך נייר אפייה ועוטפים בנייר כסף.
  6. אופים את הדגים בתנור\על רשת המנגל כ20-30 דקות עד שהדג עשוי היטב ומלא בטעמים רעננים וארומטיים.

 

לסיכום

בהחלט מספק וגם חשוב לדאוג לאוכל מזין, בריא, טעים, קל וכיף להכנה עבורנו ועבור משפחתנו. בעזרת מתכונים אלו ועוד, תוכלו להפוך כל ארוחת צהרים וערב לחוויה קולינרית מושלמת.

דגים על האש

באותו נושא
בישול עם שמנים אתריים
מדריך לבישול עם שמנים אתריים

שמנים אתריים שימשו במשך מאות שנים בשל תכונותיהם הטיפוליות, אך האם ידעתם שניתן להשתמש בהם גם בבישול? שמנים אתריים הם תמציות צמחים מרוכזות המשמשות להוספת

קרא עוד »
טיפים לבשלן המתחיל

זה עורב לכם בכל פינה. בכל ערוץ בטלוויזיה. בכל סרטון שלישי באינסטגרם. אין מנוס. כולם, אבל כולם היום מבשלים. מחמצות, פסטות, איטלקי, הודי. כולם מתחילים

קרא עוד »