מתכון לקינוח כוסות בטעם עוגת גבינה, לוטוס ותותים

האם יש לכם רגשות אשמה כשאתם חוטאים בקינוח? יש פתרון לכך. הקינוח הבא משלב 2 עקרונות שהופכים את החטיף המתוק לפחות גרוע. מנות אישיות בכוסות של עוגת גבינה קרה, לוטוס ותותים. הכמות המוקצבת קטנה וידועה מראש ובנוסף מכילה את הערכים התזונתיים של הפרי.

בנוסף, זה הקינוח הכי טרנדי שיש היום שמככב ברחבי האינסטגרם. הוא בסיסי בכל עמוד של קונדיטור מפורסם. הוא מתאים למסיבות, לאירוח, לערבי חג או סתם לפינוק מתוק וכיפי. הוא די קל להכנה ולוקח כ-20 דקות בלבד. קבלו את המתכון האולטימטיבי.

 

יתרון הכמות

כאשר המנה מוגשת במנות מוקצבות בהתאם לגודל הכוסות, הכמות ידועה מראש. כך למי שמעוניין לעקוב אחרי התזונה שלו תהיה עבודה קלה יותר. מספיק שיחשב את הערכים של כוס אחת והוא מסודר. בשונה מעוגה לדוגמא שהפרוסות שלה מחולקות בצורה שרירותית וההגדרה של מנת עוגה לא ידועה. זה מאפשר לא לוותר על כל הנאות החיים הקולינריות, אלא להגביל אותן.

 

יתרון הפרי

זו שיטה נהדרת להפוך את הקינוח שלכם לקצת יותר בריאותי. כלומר אם כבר לצרוך את המנה המתוקה, לפחות גם נרוויח ממנה משהו. במתכון הזה נשלב תותים טריים שהם בעלי יתרונות תזונתיים רבים, לדוגמא –

1. נוגדי חימצון – החומציות של הגוף כל הזמן משתנה כתוצאה מתהליך הנשימה. הגוף כל הזמן נמצא בניסיון לאזן את אותה חומציות ולהחזיר אותה לתוצאה תקינה שהיא 7.4 בסולם PH. נוגדי חימצון הינם חומרים שמסייעים לאותה פעולה, בלעדיהם הגוף היה מתאמץ הרבה יותר.

2. ויטמין C – הוויטמין שנמצא בתות בכמות עשירה תורם ליצירה ושמירה על רקמת הקולגן בגוף האדם. קולגן בעור לדוגמא מונע התקמטות ושומר על פנים צעירות. מחזק את כלי הדם והופך אותם לעמידים יותר לפגיעות ודימומים. בנוסף גם מסייע במניעת היווצרות של קטרקט בעיניים.

3. אנטי דלקתי – מכיל חומרים נוגדי דלקת, כך הם עוזרים להחלמה מהירה יותר במקרה שיש דלקת. במקרה ואין דלקת הוא עוזר למנוע את הופעתה.

 

המתכון עצמו

מידע על המתכון

כמות מנות – 10

משך הכנה – 20 דקות

רמת קושי – קל עד בינוני

 

רשימת מצרכים

1 חבילת לוטוס

100 גרם חמאה (חצי חבילה)

30 גרם בוטנים

1 חבילת פודינג וניל צרפתי

1 שמנת מתוקה להקצפה

1 כוס חלב

20 תותים טריים וגדולים

 

כלים להם תזדקקו

10 כוסות חד פעמיות שקופות מעוצבות

מערבל ביצים

שקית קוקי עמידה במיוחד

פטיש שניצלים

 

אופן ההכנה

השיטה הכי יעילה היא הכנת שכבה מסוימת ופיזורה אל תוך כל הכוסות במקביל. רק לאחר מכן ניתן לעבור לשכבה הבאה.

 

 ‏שכבה 1

  • התחילו ביצירת בסיס שכבת עוגיות. הכניסו כ- 3/4 מחבילת העוגיות לשקית ושברו אותן באמצעות הפטיש לחתיכות קטנטנות.
  • ‏חיתכו את החמאה לקוביות קטנות והכניסו לקערה. חממו במיקרו כ- 3 דקות עד להמסה מוחלטת.
  • ‏הוסיפו את העוגיות לחמאה וערבבו מהר לפני שהחמאה תתקרר. כאשר תקבלו מרקם אחיד שפכו כף מן הבלילה לתחתית כל כוס.

 

שכבה 2

  • ‏חתכו את התותים לפרוסות. מקמו את הפרוסות מעל שכבת הבסיס כך שיהיו צמודות לדפנות הפלסטיק של הכוס.
  • ‏עברו להכנת הקרם. קחו את השמנת המתוקה והקציפו בעזרת מערבל ביצים. הוסיפו את אבקת הפודינג באיטיות ולאחר מכן את החלב.
  • ‏קחו 2 כפות מן הבלילה ושפכו מעל הבסיס, כסו במספיק חומר שיעבור את הגובה של פרוסות התותים. שמרו מספיק חומר לשכבה נוספת מעל.

 

שכבה 3

  • טחנו את הבוטנים במידה ויש לכם טוחן בבית. במקרה ולא ניתן להשתמש באותה שיטה של שבירה העוגיות באמצעות השקית ופטיש.
  • פזרו את הבוטנים מעל הקרם.

 

שכבה 4

  • ‏רסקו תותים בקערה על מנת ליצור מחית תותים. המרקם הוא לפי בחירתכם, תוכלו לעשות אותו ממש רך או לחילופין להשאיר חתיכות יחסית גדולות. הוסיפו שכבה בעובי כפית מעל הקרם.

 

שכבה 5

  • ‏הצמידו פרוסות תותים נוספות לדפנות הכוס. הוסיפו עוד 2 כפות קרם. חשוב שהכמות תגיע כמעט עד לקצה העליון של הכוס.

 

שכבה 6

  • ‏שברו את העוגיות הנותרות ופזרו מעל הקרם.

 

הצעת הגשה

קררו את הכוסות במקרר למשך לפחות שעתיים. הוציאו אותן מקירור רק ברגע האכילה בשביל לקבל את מלוא הטעמים. תהנו מהקינוח המדהים שהכנתם!

 

עוגת גבינה עם ציפוי

באותו נושא