על האש עם גריל גז: המלצות לבשר שווה במיוחד

גריל גז בשנים האחרונות מהווה אלטרנטיבה לעשיית בשר על האש לעומת גריל הפחמים.

לגריל הגז יש יתרונות רבים המקלים על השימוש בו והופכים אותו לנעים.

במאמר זה נבין אלו יתרונות יש לגריל הגז באלו בשרים כדאי להשתמש ואיך לצלות אותם נכון.

 

גריל הגז

לגריל הגז ישנם יתרונות רבים לעומת גריל הפחמים, ניתן להדליקו בקלות וללא מאמץ בניגוד לגריל הפחמים הדורש התעסקות עם הפחם.

בנוסף, שימוש בגריל הגז מסייע לשמירה על איכות הסביבה. גריל פחמים פולט כמות גדולה של רעלים בעוד גריל הגז לא פולט חומר מזיק.

גריל הגז מאפשר גם לשלוט על עוצמת האש מה שלא ניתן בגריל הפחמים כמו גם שמירה על סביבת עבודה נקייה, אין כתמים שחורים והמכשיר קל לשימוש ולניקוי. מומלץ לקנות גריל גז של חברה מובילה ואמינה עם אחריות לשנים רבות כמו זה של חברת וובר grill.co.il.

 

סוגי בשרים מומלצים לצלייה על גריל הגז

ישנם נתחי בשר הדורשים צלייה מאוד מהירה באופן יחסי, עד שתיים וחצי דקות לכל צד.

לעומת זאת יש נתחי בשר הדורשים צלייה ארוכה וממושכת של עשר דקות לכל צד.

מעבר לכך, ישנם נתחי בשר אשר מיועדים לצלייה ארוכה מאוד של עד מספר שעות.

היתרון הגדול שיש לגריל גז בהיבט הזה הוא שניתן לווסת אתו בצורה טובה את עצמת האש.

לכן, כל סוג בשר לא משנה כמה זמן יש לצלות אותו, במידה ונעבוד נכון עם גריל הגז ייצא בצורה טובה.

 

נתחי הבשר

אסאדו או צלי למשל הם נתחים שמנים וגדולים אשר דורשים צלייה ארוכה.

את נתח האסאדו צריך להשאיר על הגריל כמה שעות טובות על מנת שיצאו כל הטעמים.

בשיטה הזו, נדאג להשאיר את המנגל סגור עם מכסה, כדי למנוע את שינויי הטמפרטורה.

מומלץ לפזר מסביב לנתחים אותם אתם מניחים על הגריל עשבי תיבול או רוזמרין, אלו יקנו לבשר טעם קצת שונה ומשובח יותר.

בנוסף, טיפול בנתחים האלו דורש שימוש באש לא חזקה כדי למנוע מהם להישרף.

בנוסף, מומלץ לצלות אותם ברשת העליונה של מכשיר הגריל.

 

נתחי סינטה, כבש, פילה והמבורגרים

נחשבים לנתחים דקים ורזים אשר דורשים עשייה באמצעות טמפרטורה גבוהה.

צלייה של בשר זה דורשת ערנות וזהירות על מנת שלא יתייבש או יישרף.

נתח האנטרקוט למשל, מידת הצלייה הרצויה שלו היא מדיום והוא דורש צלייה של עד שתיים וחצי דקות לכל צד.

כדאי לצלות בשרים המשתייכים לסוג זה על הרשת התחתונה של מכשיר הגריל.

שימו לב כי בכל מקרה כדאי להיות ערניים ולהשגיח על הבשר שהוא לא נשרף, לעיתים הבשר יכול לקבל מכת חום והשארתו על הגריל תשרוף אותו כך שלא יהיה אכיל.

 

מתכון בשרים ותפוחי אדמה - תמונה להמחשה

באותו נושא
סו ויד
מה זה סו ויד?

בישול סו ויד היא שיטה שצברה פופולריות בשנים האחרונות, בעיקר בקרב בשלנים ביתיים וחובבי אוכל. טכניקת בישול זו כוללת בישול מזון בשקית אטומה בוואקום באמבט

קרא עוד »