מתכון נשנושי אלכוהול

הקורונה מנעה מאיתנו את כל המפגשים החברתיים. הצעירים הישראלים שתרבות המסיבות כל כך מושתת אצלם נותרו בבתיהם יותר מידי זמן. אנחנו רגילים לבלות ולהנות מהחיים הטובים עד כמה שאפשר.

כשאנחנו כרגע תקועים בבית, חייב למצוא פתרונות יצירתיים. אי אפשר להעביר את כל הסגרים האלה בלי קצת להנות. אל דאגה, אפשר להעתיק את האווירה שיש בבר אל הסלון בבית. הבאנו עבורכם 5 מתכונים לנשנושים מתוקים מהולים באלכוהול.

 

דובוני גומי מהולים בוודקה

מתאים במיוחד למי שאוהב נשנושים מסוכרים. אם אתם מהאנשים שמגיעים לחנות ממתקים וממלאים את השקית בנחשי גומי, דובונים, בננה מסוכרת וליקריץ' אז מצאנו לכם שדרוג. ממתקי גומי מהולים באלכוהול.

 

מצרכים –

כל סוגי הגומי האהובים עליכם. הכי מומלצים הם דובונים צבעוניים פשוטים.

וודקה נקייה – גריי גוס, פינלנדיה או סמירנוף.

 

שלבי הכנה –

  • רכזו את ממתקי הגומי בקערה.
  • ‏שפכו אלכוהול בכמות שתציף את הכל ותהיה בגובה של 1 ס"מ מעל גובה הגומי.
  • ‏חכו עד שכל הנוזל ייספג.
  • הכניסו למקרר לחצי שעה.
  • זללו בכל הכוח.

 

פלחי אבטיח משודרגים

כל האינסטגרם והטיקטוק מלאים בסרטוני הכנה של קוקטיילים. מהוויראליים והמעניינים ביותר הוא אבטיח שמוזרק אליו אלכוהול ישירות מהבקבוק. כולנו מכירים את זה אבל אף פעם לא טעמנו את זה באמת. עם כל הזמן הפנוי שנוצר לכם עכשיו, הגיע הזמן לנסות ולהכין. אז איך עושים את זה?

 

מצרכים –

אבטיח שלם

בקבוק ערק לימון (כן זה קיים וזה גאוני)

 

שלבי הכנה –

  • חתכו באמצעות סכין טובה את קליפת האבטיח וצרו חור מעט גדול יותר מפיית הבקבוק.
  • ‏דחפו דרך החור את פיית בקבוק הערק עד הסוף כך שהבקבוק יעמוד יציב בתוך האבטיח.
  • ‏הניחו בצד למשך כ3 שעות בערך עד שכל הבקבוק מתרוקן ונספג פנימה.
  • ‏פרסו את האבטיח לחצי אורכי (בחלק הארוך יותר ולא הקצר שבו רגילים לחתוך). חלקו פעם נוספת כל חתיכה לחצאים בצורה אורכית. כעת תקבלו 4 רבעים אורכיים של האבטיח.
  • ‏חתכו כל רבע לפרוסות ותקבלו פרוסות בצורת משולש, מוכנות להגשה יפה.
  • ‏למגוונים אפשר להוסיף קצת ניחוח יווני. הוסיפו בצד קערת כדורי גבינת פטה, תקעו בהם קיסמים קטנים.
  • ‏הנה לכם נשנוש גורמה אלכוהולי לערב ביתי מתוחכם.

 

קערת אבטיח

המתכון הזה אולי נשמע דומה למתכון הקודם אך לא כך הדבר. ישנן כל כך הרבה דרכים לערבב אבטיח עם אלכוהול, שלא הייתם אפילו מאמינים. המתכון הזה ספציפית פונה יותר לצד של הנראות של המנה. כלומר הוא מגיע כבר מצולחת. השם "קערת אבטיח" נבחר כי בעצם הקליפה של האבטיח עצמו תהיה הקערה בה הקוקטייל יוגש.

 

רשימת מצרכים –

מלון

אבטיח

וודקה וואן גוך בטעם מלון או אננס

 

כלים –

כף מיוחדת שיוצרת כדורים. כמו כף הגשה של גלידה.

מצקת של פונץ'

כוסות רחבות

 

שלבי ההכנה –

  • השכיבו את האבטיח על הצד (המנח הרגיל שלו) חיתכו רק את הקליפה בחלק העליון, כך שתישאר צורה של מעין קערה לאחר שנרוקן את האבטיח.
  • החלו באמצעות הכף המעוגלת להוציא חתיכות כדוריות של האבטיח עד שיתרוקן לגמרי.
  • קחו את 6 החתיכות שיצאו הכי פחות עגולות ורסקו אותן למיץ אבטיח. שפכו את המיץ חזרה אל האבטיח.
  • חתכו מלון ל-2 חצאים וגם חלצו ממנו חתיכות עגולות בעזרת הכף המיוחדת
  • החזירו את החתיכות המעוגלות של האבטיח והמלון אל תוך האבטיח. כך שבערך ¾ ממנו יתמלא.
  • שפכו פנימה את הוודקה בטעם שבחרתם והכניסו למקרר. הנוזל ייספג בתוך הכדורים תוך בערך שעתיים.
  • כשתרצו להגיש את הקוקטייל הוציאו אותו מהמקרר והוסיפו עליו עוד וודקה עד שכמעט כל האבטיח יתמלא.
  • האבטיח מתאים לעמוד במרכזו של שולחן נשנושים ואלכוהול. הניחו לידו את המצקת ואת הכוסות כך שכל אחד יוכל למזוג לעצמו משקה וכמה כדורי אבטיח עסיסיים.

 

ליקר קפה וגלידה

אין משהו יותר טעים מליקר אלכוהול חלבי. ליקרים מזכירים לנו תמיד את הגרסה המבוגרת של השוקו. את הגרסה השובבה של הקפה. השובבות של מיץ תותים. ליקר תמיד בעל מרקם מיוחד שלא גורם לך לתחושה שאתה באמת שותה אלכוהול אלא אוכל איזה קינוח שווה. קחו מתכון לליקר קפה מפנק עם גלידה שיזכיר לכם ימי קיץ חמימים.

 

רשימת מצרכים (עבור מנת ליקר לאדם אחד) –

¼ כוס ואן גוך דאבל אספרסו

3 כפות ליקר קפה

¼ כוס חלב

כדור גלידת וניל צרפתי

 

כלים להם תזדקקו –

שייקר (בקבוק למי שאינו מקצועי)

ספל הקפה הכי גדול שלכם

 

הוראות הכנה-

  • שפכו את כל המוצרים לשייקר וערבבו.
  • העבירו לכוס הקפה.
  • הוסיפו את כדור הגלידה פנימה.

 

אפשרויות אכילה –

  1. עם כפית – אכלו את הגלידה כרגיל, לכל ביס הוסיפו מעט מהליקר.
  2. עם קש – חכו עד שכדור הגלידה ימס בתוך הליקר (ניתן לערבב כדי לזרז את ההמסה). שתו עם קש כמו משקה רגיל.

 

ליקר קפה בבקבוק

באותו נושא
בישול עם שמנים אתריים
מדריך לבישול עם שמנים אתריים

שמנים אתריים שימשו במשך מאות שנים בשל תכונותיהם הטיפוליות, אך האם ידעתם שניתן להשתמש בהם גם בבישול? שמנים אתריים הם תמציות צמחים מרוכזות המשמשות להוספת

קרא עוד »