מתכון להכנת עוגת מוס – שלוש שכבות

מחפשים מתכון מנצח לעוגת מוס גבוהה ואיכותית, שתהנו להכין ועוד יותר תהנו לאכול? במיוחד בשבילכם, מתכון משובח לעוגת מוס טריקולד מצוינת.

 

מצרכים נדרשים

תחתית העוגה:

כ- 150 גרם ביסקוויטים
כ- 100 גרם חמאה (מומסת)

 

קומה ראשונה – מוס שוקולד מריר:

כ- 150 גרם שוקולד מריר (שבור ומרוסק)
חבילה בקיבולת 250 מ"ל של שמנת מתוקה (38% שומן)
כפית 1 ג’לטין
3 כפיות מים

 

קומה שנייה – מוס שוקולד חלב:

כ- 150 גרם שוקולד חלב (שבור ומרוסק)
חבילה בקיבולת 250 מ"ל של שמנת מתוקה (38% שומן)
כפית 1 ג’לטין
3 כפיות מים

 

קומה שנייה – מוס שוקולד לבן:

כ- 150 גרם שוקולד לבן (שבור ומרוסק)
חבילה בקיבולת 250 מ"ל של שמנת מתוקה (38% שומן)
כפית 1 ג’לטין
3 כפיות מים

 

ציפוי העוגה – גנאש שוקולד:

כ- 100 גרם שוקולד מריר
חצי חבילה של שמנת מתוקה (38% שומן) – 125 מ"ל

 

הכנות ביום הקודם:

  1. בחרו שלוש קערות בגודל שווה, והכניסו אל כל אחת מהן סוג אחר של שוקולד בהתאם לקומה (מריר, חלב ולבן).
  2. מעל השוקולד שפכו חצי ממיכל השמנת המתוקה והמיסו במיקרו.
  3. העבירו את התוצר הנוזלי למקרר – לא פחות מאשר שלוש שעות (עדיפות ללילה שלם).

 

הוראות הכנה:

  1. טחנו את הביסקוויטים עד לרמת רסיסים דקים (ניתן להשתמש במעבד מזון, או להכניס לשקית בתוך שקית ולדפוק בחוזקה).
  2. הוסיפו חמאה מומסת וערבבו היטב. ניתן להוסיף חתיכות מפוררות של עוגת שוקולד אפויה או עוגיות בראוניז מרוסקות.
  3. בחרו תבנית עגולה והניחו בתחתית נייר אפייה (חתוך בצורת התבנית). בצידי שנוח יש לשים שקף על מנת ליצור שכבות מעוצבות ויפות, בצורה שנוחה לשלוף מהתבנית, במידה ואין לכם – תוכלו לרכוש בכל חנות בישול או אפייה.
  4. הניחו את תערובת הביסקוויטים והדקו היטב אל התחתית על מנת ליצור "רצפה" מהודקת ואחידה בגובהה.
  5. העבירו את התבנית למקפיא.
  6. בחרו שלוש צלוחיות קטנות ובכל אחת מזגו כפית של אבקת ג'לטין ושלוש כפיות מים (שוב, בכל אחת). הניחו בצד לכעשר דקות.
  7. הכניסו את נוזל השוקולד המריר שהשארתם במקרר לקערה ותוסיפו עוד חצי מיכל שמנת מתוקה.
  8. הקציפו את הקערה (באמצעות וו הקצפה) עד לקבלת קצפת עדינה ורכה.
  9. המיסו במשך חמש שניות בלבד צלוחית ג'לטין והוסיפו את התכולה לקצפת.
  10. ערבלו עוד כחצי דקה עד שהג'לטין התערבב היטב.
  11. שפכו על התבנית והעבירו למקפיא לשעה.
  12. חזרו על הפעולות (חמש נקודות אחרונות) עם נוזל השוקולד-חלב. את התוצר יש לצקת על מוס השוקולד המריר (שבילה בהקפאה בינתיים) ולהחזיר למקפיא.
  13. חזרו על הפעולות על נוזל השוקולד-לבן.
  14. העבירו למקפיא לכארבע שעות עד שהחלק העליון יתייצב לחלוטין.
  15. שחררו את התבנית והוציאו את השקף בזהירות מרובה.
  16. במידה ותרצו ליצור ציפוי – המיסו את השוקולד המריר עם השמנת ותערבבו עד שנוצר גנאש. יש לזלף על העוגה ולהחזיר למקרר – לאכול באותו היום.
  17. במידה ורוצים לאכול מספר ימים לאחר מכן, יש להחזיר למקפיא. כל עוד העוגה מכוסה היא יכולה להישמר למעלה משבוע.

עוד מתכונים תוכלו למצוא באתר: https://www.dreamcake.co.il בתיאבון!

 

קינוח

באותו נושא
בישול עם שמנים אתריים
מדריך לבישול עם שמנים אתריים

שמנים אתריים שימשו במשך מאות שנים בשל תכונותיהם הטיפוליות, אך האם ידעתם שניתן להשתמש בהם גם בבישול? שמנים אתריים הם תמציות צמחים מרוכזות המשמשות להוספת

קרא עוד »