מתכון להכנת עוגה עם פולי קפה

עוגות הן מהמאכלים האהובים ביותר בעולם המערבי.

הטעם המתוק של העוגות, יחד עם כמות הסוכר שעוזרת לנו להתעורר, הופכת את העוגות לבחירה מעולה על מנת לפתוח את הבוקר.

מנהג נפוץ במיוחד הוא לאכול עוגה לצד כוס קפה בבוקר. בשל הפופולריות של השילוב, אי אפשר שלא לתהות – מה לגבי עוגה עם קפה?

 

קפה בעוגה – אסון או ששון?

ראשית, נענה על השאלה: קפה בעוגה הוא הצלחה גדולה. פולי הקפה ידועים ביתרונות הבריאותיים שלהם. פולי הקפה מכילים קפאין, שהוא כידוע חומר מעורר, טוב למאמץ גופני, ומשפר זיכרון. בנוסף, חובבי הקפה גם משבחים את הטעם הארומתי העשיר שלו. טעם הקפה, אם משתלב נכון בעוגה, מסוגל להפוך אותה מעוגה ממוצעת, לעוגה בלתי נשכחת.

לאחר שסיכמנו כי קפה בעוגה הוא הצלחה מסחררת, נוכל לעבור למתכון המעולה שלנו:

 

רכיבים לעוגת קפה וקרמל:

חלב – ½2 כוסות

פולי קפה – ¼ כוס (קצוצים גס)

גרידת לימון – 1 רצועה (רחבה)

סוכר – ½ כוס + ⅔ כוס מקל וניל – 1 (חצוי לאורך)

מיץ לימון – 1 כפית (סחוט טרי)

מים – ¼ כוס

ביצים – 6 (גדולות)

 

אופן הכנת העוגה:

  • הניחו חלב, פולי קפה, גרידת לימון, חצי כוס סוכר ווניל בסיר קטן.
  • הניחו את הסיר מעל אש בינונית והביאו את תכולתו לכדי רתיחה עדינה – הסירו מן האש והניחו בצד למשך 30 דקות.
  • חממו תנור ל-160 מעלות והניחו צלחת עמידה לחום בקוטר 23 ס"מ לצד הכיריים.
  • ערבבו בסיר קטן מעל אש בינונית-נמוכה מיץ לימון, ⅔ כוס סוכר ומים תוך ערבוב מתמיד עד להמסת הסוכר – בערך כ-5 דקות.
  • חשוב לא למהר בשלב זה ולוודא שהסוכר מומס עוד לפני שהתערובת רותחת.
  • ברגע שהסירופ מתחיל להתבהר, הפסיקו לערבב והגבירו את עוצמת האש לבינונית, בשלו תוך ערבול כל כמה דקות עד שמתחיל לעלות מעט עשן.
  • שפכו את התערובת מיד לצלחת והטו אותה כך שכל בסיסה יתמלא בקרמל והניחו אותה בתבנית עם שוליים גבוהים.
  • הקציפו את הביצים בקערה בינונית וחממו מחדש את תערובת הקפה עד שהיא מתחילה להעלות אדים.
  • צקו את תערובת הקפה לקערת הביצים וטרפו יחדיו עד לקבלת תערובת אחידה.
  • צקו את תערובת הביצים דרך מסננת רשת עדינה לצלחת המרופדת בקרמל, מלאו את התבנית במים רותחים כך שיגיעו כמעט לגובה הצלחת והכניסו את התבנית לתנור.
  • אפו את העוגה כשעה וחצי, הוציאו אותה והניחו את הצלחת בתבנית עם מים קרים למשך 30 דקות.
  • הוציאו את הצלחת מהתבנית עם המים הקרים, כסו בניילון נצמד והניחו אותה בצד למשך 4 שעות לפחות ואפילו יותר – ככל שיעבור יותר זמן העוגה תתייצב יותר טוב (עד 1 יום).
  • בעזרת סכין דקה החלו לחתוך את העוגה בבסיסה הצמוד לצלחת מכל הכיוונים וודאו כי הסכין נשארת צמודה לבסיס הצלחת.
  • הניחו צלחת גדולה מעל העוגה והפכו אותה במהרה, אגרו את נוזלי הקרמל וטפטפו אותם מעליה והגישו אל השולחן בחיוך.

 

קינוח

באותו נושא
בישול עם שמנים אתריים
מדריך לבישול עם שמנים אתריים

שמנים אתריים שימשו במשך מאות שנים בשל תכונותיהם הטיפוליות, אך האם ידעתם שניתן להשתמש בהם גם בבישול? שמנים אתריים הם תמציות צמחים מרוכזות המשמשות להוספת

קרא עוד »
טיפים לבשלן המתחיל

זה עורב לכם בכל פינה. בכל ערוץ בטלוויזיה. בכל סרטון שלישי באינסטגרם. אין מנוס. כולם, אבל כולם היום מבשלים. מחמצות, פסטות, איטלקי, הודי. כולם מתחילים

קרא עוד »