מתכון להכנת מגש אירוח מושלם

בחרתם לארח חברים לאחה"צ קליל וכיפי, בא לכם להשקיע באוכל טעים ומפנק.

אממה,אתם חוזרים נורא מאוחר מהעבודה ואין לכם טיפת זמן להשקיע.

יש לזה פתרון – מגשי אירוח!

הם יכולים לבוא בכמה צורות,רק תבחרו מה תרצו.

מלוח?מתוק?חם?קר?

היתרון במגש אירוח שאפשר להכין אותו לפני,תלוי מה בחרתם להגיש.

לפניכם המתכון להכנת מגש האירוח המושלם,שהאורחים שלכם ירגישו כמה השקעתם בהם וירצו לבוא שוב.

 

בחירת החומרים שיהיו במגש האירוח:

מה אנחנו בעצם רוצים להגיש לאורחים שלנו?

מגש פירות? פיצוחים? ירקות וגבינות? או אולי שוקולדים? לחמניות? ואולי הכל מהכל?

אם בחרנו במגש אירוח קליל מצד אחד אבל שיהיה טעים ומשביע, אפשר לבחור באופציה של מגש שמשלב בו הכל – לחם או לחמניות, פלטת ירקות חתוכים, 3 סוגי גבינות או ממרחים, בקבוק מיץ, סלט פירות ו-3 סוגי קינוחים.

ככה גם האורחים שלכם וגם אתם תהנו ממגש מפנק שכולל בתוכו הכל.

 

איך ייראה המגש?

כן, גם זה פריט חשוב שכדאי לחשוב עליו כשמכינים מגש אירוח לאורחים – איך ייראה המגש?

האם מגש פלסטיק פשוט? האם בסלסילה? מה אנחנו רוצים לשדר במגש שלנו?

 

אז אחרי שבחרנו את המגש ומה יהיה בתוכו, נעבור להכנות:

לחמניות

מצרכים – קילו קמח

2 כפות שמרים

7 כפות סוכר

חצי כוס שמן

2 כוסות מים פושרים

כף מלח

 

אופן ההכנה

מערבבים במיקסר ( או ביד מה שיותר נוח לכם) קמח שמרים וסוכר, מוסיפים את השמן והמים (להתחיל עם כוס וחצי מים ולהוסיף בהדרגה בהתאם להתגבשות הבצק) לאחר שהבצק מתגבש מוסיפים את המלח ולשים חמש דקות עד שמתקבל בצק נעים ורך.

מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לתפוח כשעה או עד שמכפיל את נפחו.

לאחר שהבצק תפח יוצרים לחמניות (באיזו צורה שתרצו),מניחים על נייר אפייה, מורחים על הלחמניות ביצה טרופה וכל תוספת שתרצו (זעתר\שומשום, פרג\קצח) ונותנים ללחמניות 20 דקות התפחה נוספת.

מחממים תנור על 180 מעלות,מכניסים את הלחמניות לתנור עד שהן מזהיבות.

היתרון בלחמניות זה שאפשר להקפיא אותן ואז להוציא כשעה בערך לפני שהאורחים מגיעים\להכניס למקרר בבוקר ואז לחמם מעט, הן עדיין יהיו טריות וטעימות!

 

פלטת ירקות

בוחרים ירקות אהובים – עגבניות שרי, גזר, גמבות ,קולורבי ומלפפונים ממש יכולים ללכת.

חותכים לפרוסות\מקלות (את העגבניות אפשר להשאיר בשלמותן).

מסדרים יפה על צלחת ומכניסים לתוך מגשי אירוח מושקעים.

 

גבינות\ממרחים

מסדרים בתוך קערות קטנות גבינות או ממרחים אהובים עליכם (יכול להיות טחינה,גבינת שמנת עם זיתים,בולגרית,גבינה לבנה).

ומכניסים למגש.

 

קינוחים

אם באמת אין לכם זמן להכין קינוחים,תוכלו לקנות גלידות בן אנד ג'ריס מפנקות ולהכניס למגש.

 

שתייה

קנו בקבוק שוקו\מיץ תפוזים והכניסו למגש.

 

סלט פירות

חתכו פירות אהובים (ענבים,אגסים,מלון,פסיפלורה – אפשר גם להוסיף קוקטייל פירות מוכן) פזרו מעט קינמון,ערבבו והכניסו לתוך קערה יפה ולמגש.

עכשיו לאחר שסידרתם את המגש נותר רק לחכות לאורחים שיטעמו ויהנו!

 

פרות חתוכים

באותו נושא
בישול עם שמנים אתריים
מדריך לבישול עם שמנים אתריים

שמנים אתריים שימשו במשך מאות שנים בשל תכונותיהם הטיפוליות, אך האם ידעתם שניתן להשתמש בהם גם בבישול? שמנים אתריים הם תמציות צמחים מרוכזות המשמשות להוספת

קרא עוד »