האם ניתן לשים שמן CBD במתכון לעוגה

האם ניתן לשים שמן CBD במתכון לעוגה? שאלה מרתקת, והתשובה עליה לא פשוטה.

כעיקרון, לא נמליץ לכל מי שרוצה לאפות עוגה להוסיף בה שמן CBD.

אז מתי כן ניתן לשים שמן CBD במתכון לעוגה? המאמר שלפנינו מספק לנו תשובה כללית.

כמובן שתמיד כדאי להתייעץ עם רופא

 

האם ניתן לשים שמן CBD במתכון לעוגה?

נאמר את זה במילים פשוטות: מבחינה קולינרית, כן. לגמרי כן. מהחומר של שמן CBD אפשר להכין חמאה עשירה, עוגה רכה (קנאבראוניז – בראוניז מקנאביס) ועוגיות מטריפות. זה אכיל, זה טעים, ויש לא מעט מתכונים ברחבי האינטרנט.

 

האם מלכתחילה נצרוך שמן CBD בתוך עוגה?

וגם הפעם נאמר בפשטות: לא. מלכתחילה, יש 3 דרכים מומלצות לצרוך את שמן ה-CBD:

  1. לשים כמה טיפות מתחת ללשון (אפשר לערבב קצת יוגורט, זה רק מפחית את ההשפעה)
  2. לאדות את השמן ולשאוף את האדים
  3. למרוח אותו על העור

נעדיף מלכתחילה להיצמד לצורות הצריכה הללו. הן מומלצות יותר מכל הסיבות.

 

למה לא כדאי מלכתחילה לשים שמן CBD במתכון לעוגה?

הנה תשובה שמסכמת את כל הסיבות במשפט אחד: כששמים שמן CBD בתוך עוגה, הוא מתפרק דרך מערכת העיכול – וקשה לשער כיצד הוא ישפיע.

ניתן דוגמא: נניח שאנחנו מניחים 1 מ"ג של שמן CBD כטיפות מתחת ללשון. הטיפות נספגות דרך כלי הדם שבתחתית הלשון ומתפשטות ישירות במערכת הדם. אנו יודעים שהמינון שלקחנו הוא 1 מ"ג וקל לנו לשער כיצד מינון כזה ישפיע עלינו.

לעומת זאת, אם שמנו כמות זהה של 1 מ"ג שמן CBD בתור שמן בעוגה (או בחביתה, לא משנה) והחומר מתפרק במערכת העיכול, קשה לנו לדעת כמה ממנו יתפשט במערכת הדם, ובאיזו צורה. פעולת העיכול משנה את החומרים השונים ובכללם גם את ה -CBD. הוא עלול להפוך למולקולה מורכבת יותר או פחות, לחומר זמין יותר או פחות, וכו'.

 

 ומה זה עלול לגרום? על השפעותיו של שמן ה-CBD

רגע, ואם אי אפשר לצפות את ההשפעה המדויקת של ה-CBD עלינו – מה הבעיה בכך?

בואו נבין רגע: לשמן CBD יש המון השפעות חיוביות על הגוף. אבל לכל השפעה יש את הצד השני, וכל חומר שמשפיע על הגוף עלול להפר את האיזון בצורה בוטה מעט מדי. הטבלה שלפנינו תסכם לנו את כל ההשפעות של שמן CBD, ומתי הן עלולות להיות טו מאצ' עבורנו.

שמן CBD – השפעות
השפעה רצויה השפעת יתר לא רצויה
הפחתת רמת הסוכר והטריגליצרידים, איזון סכרת ותסמונת מטבולית נפילת סוכר
השריית שינה תחושת ישנוניות לאורך היום, הפרעה לתפקוד
הרחבת כלי הדם, הורדת לחץ הדם לחץ דם נמוך מדי, דפיקות לב מואצות

 

מתי כן נשים שמן CBD במתכון לעוגה?

אז מלכתחילה, לא נשים שמן CBD במתכון לעוגה בגלל החשש ממינון לא מבוקר.

מתי כן נעשה את זה? יש מקרים שבהם ה-CBD הוא טיפול קריטי וחיוני. במקרים אלה, קושי לצרוך אותו בדרכים הרגילות יוביל אותנו לשים את שמן ה-CBD כחלק ממתכון לעוגה.

 

מקרים שבהם נשים שמן CBD במתכון לעוגה

  • מישהו חולה במחלה שטיפול ב-CBD משמעותי במיוחד עבורה – למשל, אפילפסיה, סוכרת, דלקת אוטואימונית, טרשת נפוצה
  • החולה לא מסוגל לצרוך את השמן באופן הרגיל, למשל, בגלל קושי בשאיפה
  • החולה לא אוהב את טעם השמן בשום צורה – למשל, ילד אפילפטי שלא אוהב את הטעם ומתנגד לצריכת השמן כטיפות מתחת ללשון
  • אנו מעדיפים שהשפעת ה-CBD לא תורגש מיידית אלא דווקא כעבור זמן
  • הכלל החשוב מכל – החולה לא בסיכון לסבול מנפילת סוכר!
  • פיקוח רפואי דרוש תמיד

במקרים כאלה ניתן לשים שמן CBD במתכון לעוגה! אחרי בערך שעתיים מאכילת העוגה יופיע גל של השפעה מיטיבה. לטווח הארוך ניתן להנות מכל השפעותיו החיוביות של שמן ה-CBD. רק בריאות!

 

תרופה

באותו נושא