מתכון להכנת פיצה מושלמת ביתית ונימוחה בפה

מי לא אוהב לאכול פיצה מושקעת וביתית הנימוחה בפה? השאלה העולה תמיד היא האם להזמין או להכין לבד? קבלו מתכון נפלא להכנת הפיצה המושלמת.

 

להזמין או להכין לבד?

לא תמיד יש את הזמן או החשק להכין פיצה ביתית לבד במיוחד שבימינו הכל זמין באמצעות הקשה קלה על המקלדת. בין אם מוצאים באינטרנט המלצה על פיצרייה בחיפה ובין אם בוחרים במשלוחי פיצרייה בראשון לציון, חשוב לבחור במקום איכותי ונקי המייצר פיצות ביתיות וטעימות. תוכלו באמצעות האינטרנט להשוות מחירים, לבדוק חוות דעת על המקום ולהזמין את הפיצה בה אתם חושקים. עם זאת ובמיוחד כשנמצאים בבית ומחפשים תעסוקה לבידוד, לסגר או כפעילות לילדים, ניתן להכין פיצה טעימה ופריכה שתיגמר במהירות ותשאיר טעם לעוד.

 

מתכון לפיצה ביתית ונימוחה

על מנת להכין את הפיצה המושלמת תזדקקו למוצרים טריים. המתכון הבא מתאים לשתי פיצות דקות או לאחת עבה לפי בחירתכם.

  1. המצרכים הדרושים לבצק:
  2. חצי קילו קמח מנופה
  3. 1/2 חב' שמרית
  4. 1/2 כוס שמן
  5. 2 ביצים
  6. קורט מלח
  7. מים

 

את החומרים מוסיפים לקערה, מערבבים ולשים עד לקבלת בצק גמיש ורך. את כמות המים מוסיפים לפי רכות הבצק. לאחר שלשים יוצרים כדור בצק ומכסים את הקערה במגבת לתפיחה של בין 30-45 דקות בטמפרטורת החדר. מכוונים את התנור על 200 מעלות ומכינים תבנית משומנת במעט תרסיס שמן או נייר אפייה משומן. כשהבצק תופח יוצרים ממנו שני כדורים ומרדדים כל כדור במערוך כך שיכסה את התבנית. אם רוצים פיצה עבה מרדדים את כל הכמות. מומלץ להכין 2 פיצות מכמות של 1/2 קילו קמח. את הבצק לוחצים לתבנית כך שהשוליים של הפיצה יהיו עבים יותר.

 

רוטב העגבניות והתוספות

ערבבו 3 כפות שמן זית, 3 שיני שום קצוצות, צרור עלי בזיליקום קצוצים, 6 עגבניות טריות קלופות ומגורדות או קופסת רסק עגבניות והוסיפו מלח, פלפל שחור, 1/2 כפית סוכר ואורגנו. את התערובת מרחו היטב על הבצק. לאחר מכן פזרו גבינה צהובה מגורדת ומוצרלה מגורדת על כל שטח הבצק. תוכלו לבחור בתוספות שונות על פי הטעם: בצל מקולף פרוס, פטריות, זיתים שחורים או ירוקים, טונה, תירס, אנשובי, חצילים, קישואים, פלפלים, תוספת של גבינות מלוחות, אננס חתוך ועוד ולפזר כאוות נפשכם על הפיצה. כוונו את התנור ל- 180 מעלות והכניסו את התבנית עד שהפיצה מזהיבה והגבינה מבעבעת.

 

צורת ההגשה

גם לצורת ההגשה יש משמעות. כאשר הפיצה יוצאת מהתנור חמה תוכלו לפרוס אותה בגלגלת למשולשים אם יצרתם מהבצק עיגול או למרובעים אם הבצק יושב על תבנית מרובעת. פזרו עלי בזיליקום טריים והגישו על צלחת יפה או על משטחי קרטון בדיוק כמו בפיצריות. הצלחת הפיצה תלויה בנימוחות שלה ובטעם. בתיאבון!

 

מאכל איטלקי

באותו נושא
בישול עם שמנים אתריים
מדריך לבישול עם שמנים אתריים

שמנים אתריים שימשו במשך מאות שנים בשל תכונותיהם הטיפוליות, אך האם ידעתם שניתן להשתמש בהם גם בבישול? שמנים אתריים הם תמציות צמחים מרוכזות המשמשות להוספת

קרא עוד »