מתכון להכנת פיצה מושלמת ביתית ונימוחה בפה

מי לא אוהב לאכול פיצה מושקעת וביתית הנימוחה בפה? השאלה העולה תמיד היא האם להזמין או להכין לבד? קבלו מתכון נפלא להכנת הפיצה המושלמת.

 

להזמין או להכין לבד?

לא תמיד יש את הזמן או החשק להכין פיצה ביתית לבד במיוחד שבימינו הכל זמין באמצעות הקשה קלה על המקלדת. בין אם מוצאים באינטרנט המלצה על פיצרייה בחיפה ובין אם בוחרים במשלוחי פיצרייה בראשון לציון, חשוב לבחור במקום איכותי ונקי המייצר פיצות ביתיות וטעימות. תוכלו באמצעות האינטרנט להשוות מחירים, לבדוק חוות דעת על המקום ולהזמין את הפיצה בה אתם חושקים. עם זאת ובמיוחד כשנמצאים בבית ומחפשים תעסוקה לבידוד, לסגר או כפעילות לילדים, ניתן להכין פיצה טעימה ופריכה שתיגמר במהירות ותשאיר טעם לעוד.

 

מתכון לפיצה ביתית ונימוחה

על מנת להכין את הפיצה המושלמת תזדקקו למוצרים טריים. המתכון הבא מתאים לשתי פיצות דקות או לאחת עבה לפי בחירתכם.

  1. המצרכים הדרושים לבצק:
  2. חצי קילו קמח מנופה
  3. 1/2 חב' שמרית
  4. 1/2 כוס שמן
  5. 2 ביצים
  6. קורט מלח
  7. מים

 

את החומרים מוסיפים לקערה, מערבבים ולשים עד לקבלת בצק גמיש ורך. את כמות המים מוסיפים לפי רכות הבצק. לאחר שלשים יוצרים כדור בצק ומכסים את הקערה במגבת לתפיחה של בין 30-45 דקות בטמפרטורת החדר. מכוונים את התנור על 200 מעלות ומכינים תבנית משומנת במעט תרסיס שמן או נייר אפייה משומן. כשהבצק תופח יוצרים ממנו שני כדורים ומרדדים כל כדור במערוך כך שיכסה את התבנית. אם רוצים פיצה עבה מרדדים את כל הכמות. מומלץ להכין 2 פיצות מכמות של 1/2 קילו קמח. את הבצק לוחצים לתבנית כך שהשוליים של הפיצה יהיו עבים יותר.

 

רוטב העגבניות והתוספות

ערבבו 3 כפות שמן זית, 3 שיני שום קצוצות, צרור עלי בזיליקום קצוצים, 6 עגבניות טריות קלופות ומגורדות או קופסת רסק עגבניות והוסיפו מלח, פלפל שחור, 1/2 כפית סוכר ואורגנו. את התערובת מרחו היטב על הבצק. לאחר מכן פזרו גבינה צהובה מגורדת ומוצרלה מגורדת על כל שטח הבצק. תוכלו לבחור בתוספות שונות על פי הטעם: בצל מקולף פרוס, פטריות, זיתים שחורים או ירוקים, טונה, תירס, אנשובי, חצילים, קישואים, פלפלים, תוספת של גבינות מלוחות, אננס חתוך ועוד ולפזר כאוות נפשכם על הפיצה. כוונו את התנור ל- 180 מעלות והכניסו את התבנית עד שהפיצה מזהיבה והגבינה מבעבעת.

 

צורת ההגשה

גם לצורת ההגשה יש משמעות. כאשר הפיצה יוצאת מהתנור חמה תוכלו לפרוס אותה בגלגלת למשולשים אם יצרתם מהבצק עיגול או למרובעים אם הבצק יושב על תבנית מרובעת. פזרו עלי בזיליקום טריים והגישו על צלחת יפה או על משטחי קרטון בדיוק כמו בפיצריות. הצלחת הפיצה תלויה בנימוחות שלה ובטעם. בתיאבון!

 

מאכל איטלקי

באותו נושא
מאפים
מתכון מושלם לדונאטס אפוי

אתם מנסים למצוא דרך טובה לשמח את הילדים שלכם? רוצים לעשות להם הפתעה מרגשת במיוחד ליום ההולדת הקרוב ולהכין להם, בעצמכם, דונאטס טעים? אם כך,

קרא עוד »
חלה מתוקה וגדולה
מתכון טבעוני לשבת

הארוחה הכי טובה בשבוע היא הארוחה של שבת בבוקר. אין כמו לקום ליום חופש אחרי שבוע קשה וארוך ולהתפנק עם אוכל משובח בשביל לשמח את

קרא עוד »
דובוני גומי בכל הצבעים
מתכון נשנושי אלכוהול

הקורונה מנעה מאיתנו את כל המפגשים החברתיים. הצעירים הישראלים שתרבות המסיבות כל כך מושתת אצלם נותרו בבתיהם יותר מידי זמן. אנחנו רגילים לבלות ולהנות מהחיים

קרא עוד »
רולים של כרובים ממולאים
ממולאי כרוב ברוטב עגבניות

ארוחת צהרים צמחונית בריאה ומזינה היא לרוב דבר מסובך ומורכב להכנה. הרבה פעמים אנחנו מתפשרים על איכות האוכל שלנו כי אנחנו מתעצלים. נדמה לנו שיותר

קרא עוד »