מחפשים מתכון מנצח לעוגת מוס גבוהה ואיכותית, שתהנו להכין ועוד יותר תהנו לאכול? במיוחד בשבילכם, מתכון משובח לעוגת מוס טריקולד מצוינת.
מצרכים נדרשים
תחתית העוגה:
כ- 150 גרם ביסקוויטים
כ- 100 גרם חמאה (מומסת)
קומה ראשונה – מוס שוקולד מריר:
כ- 150 גרם שוקולד מריר (שבור ומרוסק)
חבילה בקיבולת 250 מ"ל של שמנת מתוקה (38% שומן)
כפית 1 ג’לטין
3 כפיות מים
קומה שנייה – מוס שוקולד חלב:
כ- 150 גרם שוקולד חלב (שבור ומרוסק)
חבילה בקיבולת 250 מ"ל של שמנת מתוקה (38% שומן)
כפית 1 ג’לטין
3 כפיות מים
קומה שנייה – מוס שוקולד לבן:
כ- 150 גרם שוקולד לבן (שבור ומרוסק)
חבילה בקיבולת 250 מ"ל של שמנת מתוקה (38% שומן)
כפית 1 ג’לטין
3 כפיות מים
ציפוי העוגה – גנאש שוקולד:
כ- 100 גרם שוקולד מריר
חצי חבילה של שמנת מתוקה (38% שומן) – 125 מ"ל
הכנות ביום הקודם:
- בחרו שלוש קערות בגודל שווה, והכניסו אל כל אחת מהן סוג אחר של שוקולד בהתאם לקומה (מריר, חלב ולבן).
- מעל השוקולד שפכו חצי ממיכל השמנת המתוקה והמיסו במיקרו.
- העבירו את התוצר הנוזלי למקרר – לא פחות מאשר שלוש שעות (עדיפות ללילה שלם).
- טחנו את הביסקוויטים עד לרמת רסיסים דקים (ניתן להשתמש במעבד מזון, או להכניס לשקית בתוך שקית ולדפוק בחוזקה).
- הוסיפו חמאה מומסת וערבבו היטב. ניתן להוסיף חתיכות מפוררות של עוגת שוקולד אפויה או עוגיות בראוניז מרוסקות.
- בחרו תבנית עגולה והניחו בתחתית נייר אפייה (חתוך בצורת התבנית). בצידי שנוח יש לשים שקף על מנת ליצור שכבות מעוצבות ויפות, בצורה שנוחה לשלוף מהתבנית, במידה ואין לכם – תוכלו לרכוש בכל חנות בישול או אפייה.
- הניחו את תערובת הביסקוויטים והדקו היטב אל התחתית על מנת ליצור "רצפה" מהודקת ואחידה בגובהה.
- העבירו את התבנית למקפיא.
- בחרו שלוש צלוחיות קטנות ובכל אחת מזגו כפית של אבקת ג'לטין ושלוש כפיות מים (שוב, בכל אחת). הניחו בצד לכעשר דקות.
- הכניסו את נוזל השוקולד המריר שהשארתם במקרר לקערה ותוסיפו עוד חצי מיכל שמנת מתוקה.
- הקציפו את הקערה (באמצעות וו הקצפה) עד לקבלת קצפת עדינה ורכה.
- המיסו במשך חמש שניות בלבד צלוחית ג'לטין והוסיפו את התכולה לקצפת.
- ערבלו עוד כחצי דקה עד שהג'לטין התערבב היטב.
- שפכו על התבנית והעבירו למקפיא לשעה.
- חזרו על הפעולות (חמש נקודות אחרונות) עם נוזל השוקולד-חלב. את התוצר יש לצקת על מוס השוקולד המריר (שבילה בהקפאה בינתיים) ולהחזיר למקפיא.
- חזרו על הפעולות על נוזל השוקולד-לבן.
- העבירו למקפיא לכארבע שעות עד שהחלק העליון יתייצב לחלוטין.
- שחררו את התבנית והוציאו את השקף בזהירות מרובה.
- במידה ותרצו ליצור ציפוי – המיסו את השוקולד המריר עם השמנת ותערבבו עד שנוצר גנאש. יש לזלף על העוגה ולהחזיר למקרר – לאכול באותו היום.
- במידה ורוצים לאכול מספר ימים לאחר מכן, יש להחזיר למקפיא. כל עוד העוגה מכוסה היא יכולה להישמר למעלה משבוע.
עוד מתכונים תוכלו למצוא באתר: https://www.dreamcake.co.il בתיאבון!