ארוחת צהרים צמחונית בריאה ומזינה היא לרוב דבר מסובך ומורכב להכנה. הרבה פעמים אנחנו מתפשרים על איכות האוכל שלנו כי אנחנו מתעצלים.
נדמה לנו שיותר קל ומהיר להכין "ג'אנק פוד", אוכל פשוט ובעל ערך תזונתי נמוך מאוד. אבל יש הרבה מאוד מתכונים נפלאים, טעימים ובריאים שאפשר להכין בקלי קלות. מנה מדהימה לדוגמא היא ממולאי כרוב ברוטב עגבניות. הכרוב יהיה ממולא באורז, פטריות ובצל מטוגן.
למה כדאי לכם לאכול כרוב?
לכרוב מספר רב של תכונות שיגרמו לכם לרצות להכניס אותו לתפריט היומי שלכם. מומחי בריאות כבר מזמן הבינו שהוא ממש ירק גאוני. הוא נוגד חמצון, מחזק את מערכת החיסון, תורם לריפוי דלקות ומחזק את הלב וכלי הדם. אך הוא התפרסם בעיקר בזכות 3 תכונות מאוד ייחודיות שמחזיק – תרומתו למלחמה בסרטן, שיפור מערכת העיכול, ערכו הקלורי הדל
תרומתו למלחמה בסרטן
מספרים עליו שהוא מכיל חומרים שמונעים את התפתחות הסרטן. בעיקר מסוג סרטן השד, שלפוחית השתן, הערמונית והמעי הגס. בנוסף, במידה והאדם כבר חולה בסרטן וצורך כרוב, הוא יכול לעזור לו להתגונן מפני ההשפעות הרעות של טיפולי הקרינה.
משפר את מערכת העיכול
הכרוב מכיל בתוכו סיבים תזונתיים. סיבים הם בעצם חומרים הנמצאים בצמחים שהגוף שלנו אינו יכול לפרק כמו לדוגמא חומר הנקרא תאית. אותם סיבים עוברים במערכת העיכול ומשמשים כמו חומרי ניקוי. הם מטיילים כמו אבנים קטנות שלא ניתן לפרק וכך עוזרות לפינוי הפסולת. משפרות את מעבר החומרים ומונעות הידבקויות לדפנות המעי. הידבקויות אלו הינן מקור רציני לתחלואות מעי לכן היפטרות מהן היא עניין חיוני.
בעל ערך קלורי נמוך מאוד
הייחודיות של הכרוב היא שכמעט ואינו מכיל קלוריות. במקביל, הוא בעל נפח גדול מאוד וטעם נפלא. בשונה ממוצרים אחרים נטולי קלוריות. בשילוב עם תרומתו לחילוף החומרים במעי, הוא הופך לירק הדיאטתי האולטימטיבי. דיאטות רבות מבוססות על כרוב. מאחר וניתן לבשל אותו במגוון רחב של צורות הוא מרכיב נוח לבניית מנות שונות. מרקים, מוקפץ, מטוגן, משומר (כרוב כבוש) וכו'.
מחפשים גיוון לדיאטה שלכם? הכניסו יותר מאכלים המכילים כרוב.
רשימת מצרכים
הממולאים עצמם
כרוב שלם (לא חתוך)
2 כוסות אורז לבן מסוג בסמטי
2 כוסות מים
חבילת פטריות טריות
1 בצל בינוני
רוטב העגבניות
2 עגבניות
1 רוטב עגבניות מרוסקות מוכן
1 רוטב עגבניות מרוכז מוכן
1 כוס מים
3 שיני שום
שלבי ההכנה
כל חלק נבשל בנפרד, בסיום רק נרכיב הכל ביחד למנה המוגמרת.
הכנת הכרוב
בשלו את הכרוב השלם במים. חכו עד שמעט יתרכך אך לא עד שיתבשל לגמרי כי אז לא נוכל לעבוד איתו. חשוב שהוא יהיה שלם ולא חתוך כי לאחר מכן נשתמש העלים שלו בגודלם המלא וזה קריטי.
אם הם יהיו חתוכים לא נוכל ליצור לממולא צורה טובה. נשתמש באופן כללי רק בעלים הגדולים ביותר של הכרוב כדי ליצור ממולאים גדולים ויפים. אם נשתמש בעלים הקטנים לא נוכל להכניס פנימה הרבה תוכן, זה יהיה מאכזב ויאבד את הפואנטה של המילוי.
הכנת האורז
- שמנו את סיר האורז
- הוסיפו את 2 כוסות האורז פנימה
- ערבבו את השמן והאורז כך שהשמן יכסה את כל הגרגירים.
- הוסיפו 2 כוסות מים וחצי כפית מלח.
- בשלו במשך כרבע שעה עד שכל המים יתאדו ותקבלו אורז מבושל ונפוח.
הכנת הפטריות
- מומלץ להשתמש בפטריות טריות אך אפשרי גם להשתמש בפטריות משומרות.
- חתכו בצל לחתיכות דקות מאוד.
- קצצו את הפטריות.
- תבלו בפפריקה מתוקה, כמון ומלח.
- טגנו את הבצל והפטריות עד להשחמה.
הכנת רוטב העגבניות
הרוטב קריטי לטעם הסופי של המנה. אם לא נכין רוטב טוב או לא נשים רוטב בכלל, הכל ירד לטמיון. ממולאים כמובן לא יכולים לעמוד לבד כמנה עצמאית. זה יבש ולא טעים. כאשר הם מקבלים את הלחות של הרוטב הם הופכים רכים ועסיסיים.
- חיתכו את 3 שיני השום לחתיכות קטנטנות. למי שמעדיף לכתוש את השום זה גם אפשרי.
- טגנו עד להשחמתו.
- הוסיפו את רכז העגבניות ואז את הרסק. הסדר הזה חשוב. אם תכניסו קודם את הרסק, הנוזלים שבו יגרמו לקפיצת שמן בכמות גדולה וזה לא נעים.
- ערבבו, הוסיפו כוס מים, חצי כפית מלח וזרזיף פלפל שחור.
- בשלו למשך 3 דקות קצרות עד לקבלת מרקם אחיד
הכנת הממולאים עצמם
- קחו עלה כרוב גדול. כל פעם קחו עלה מהשכבה החיצונית. הקפידו לשמור על שלמותו בלי שיקרע.
- הניחו אותו על משטח עבודה.
- הניחו במרכזו 2 כפיות אורז וכפית אחת של פטריות מטוגנות.
- קפלו את העלה כמו אריזת מתנה. נחלק את העלה ל- 3 טורים. כפלו את השליש הימני כך שיכסה את התערובת. מעליו כפלו את השליש השמאלי. כפלו את השלישי התחתון ואז כפלו את השליש העליון. כלומר, בסופו של דבר תקבלו צורה די מרובעת.
- הניחו את הממולא בתוך רוטב העגבניות כך שהצד המקופל כלפי מטה.
- בשלו עוד 10 דקות רק כדי שהרוטב ייספג לתוך הממולא.
ומוכן! שיהיה לכם בתיאבון. המשיכו לנסות להכין מאכלים בריאים יותר, כי בעצם הם לא באמת קשים להכנה.