חברות רבות בשוק מציעות פתרונות אירוח לאירועים, אבל בעוד שאוכל מוכן נוטה להיות גנרי, גזרת הקינוחים מציעה חידושים והפתעות רבות. לצד עוגות קלאסיות כמו עוגות גבינה ועוגות בחושות, תוכלו למצוא גם עוגות מקוריות ומרשימות יותר כמו סבלאז', עוגות נפוליאון, עוגות רוקוק ואפילו אקלרים ופטיפורים למיניהם.
עכשיו, רבים מכם בטח תוהים לעצמם, "אוקיי. אבל מה הקשר בין העוגות שמתוארות כאן לעוגות כשרות?". אז טוב ששאלתם. שוק עוגות הפרווה בארץ נמצא כיום במגמת עלייה מתמדת ואיכות המוצרים השתפרה פלאים מאז אותם ימים של אולמות האירועים בשנות ה – 90.
האם יש דבר כזה עוגות פרווה טעימות?
ישנה איזושהי מחשבה שעוגות פרווה, מעצם הגדרתן, הן עוגות חסרות טעם. אנחנו חייבים להודות שגם אנחנו חטאנו במחשבה כזו פעם, אבל אז הגענו לארוחת שישי אצל חברים וטעמנו את העוגה ששינתה את חיינו. מדובר היה על ארוחה אצל זוג חברים שומרי מצוות והחלק העיקרי של אותה ארוחה היה בשרי, כך שכאשר הונחה מולנו עוגת קצפת מרשימה בסיום הארוחה, הרבה גבות הורמו.
הביס הראשון לווה בחשש, אך מהר מאוד התגלה כי מדובר על עוגה טעימה יותר מכל עוגה אחרת שמישהו מיושבי השולחן טעם – פרווה או לא פרווה.
"המצב היום שונה לחלוטין מהמצב שהיה פה בשנות ה – 90", מספרים לנו במפעל העוגות איתנ'ס אשר מתגאה במגוון הייחודי של מוצרי מאפה וקינוחים כשרים שהם מציעים, "בזכות הצורך לייצר עוגות פרווה טעימות, ישראל תמיד הייתה מעצמה של חידושים קולינריים.
אבל בשנים האחרונות הגענו לכדי מיקסום של כל החלקים השונים – הטכנולוגיה שעומדת ברשותנו משוכללת מעין כמותה, חומרי הגלם עצמם שזמינים לנו מגוונים יותר ומאפשרים לנו לשחזר טעמים ומרקמים בצורה מדויקת יותר והכי חשוב – הניסיון והידע שלנו רק משתדרג ככל שהזמן חולף והתוצרים מדברים בשם עצמם".
"בוא נסתכל לדוגמה על שוק תחליפי החלב. פעם, כדי לייצר עוגות פרווה היינו משתמשים במרגרינה כי זה היה המוצר היחידי בשוק. כיום יש לנו כמה וכמה סוגים שונים של תחליפי חמאה שכל אחד מהם עשוי מחומר אחר כך שאפשר להגיע לרמת דיוק גבוהה יותר של המרקמים, על ידי כך שאנחנו מתאימים את התכונות של תחליף ספציפית לעוגה שאנחנו מכינים. אומנם מדובר הלכה למעשה על הליכים כימים פר אקסלנס שנשמעים רחוקים מעולם המטבח, אבל התוצאה היא עוגות פרווה טעימות כמו שלא דמיינתם שאפשר לייצר".
עוגות פרווה טעימות – האם יש לזה ביקוש?
אחרי שגילינו על קיומן של עוגות הפרווה הטעימות התחלנו לערער בעוד שאלה – האם זה משתלם בכלל לייצר אותן והאם יש לכך ביקוש. חשבנו על הפעם האחרונה שהיינו בבני ברק וזכור לנו שראינו הרבה קונדיטוריות ומקומות שמוכרים עוגות פרווה כשרות כך שלא הצלחנו להבין מה גורם לקונדיטוריה שנמצאת במקום לא דתי כמו יבנה להיות כשרה.
"הביקוש כיום בארץ לעוגות פרווה רק הולך וגובר. יש כיום בארץ שוק גדול של טבעונים, של רגישים ללקטוז ושל כאלו שפשוט מפחיתים את צריכת החלב שלהם, כך שכבר לא מדובר רק על ציבור כזה או אחר שמעוניין בעוגות פרווה, למעשה הרבה מהלקוחות שלנו רחוקים מהדת והם עדיין מעדיפים לרכוש מאיתנו עוגות כשרות ולא ממקומות אחרים כי הם יודעים שמפעל העוגות שלנו מקפיד באמת על הפרדה ושהם תמיד יקבלו אצלנו עוגה טעימה…
כמו כן, חשוב לנו לשמור על המסורת שלנו ולהראות ששמירה על כשרות היא לא מגבלה אלא יתרון והעובדה שאנחנו מוכרים את מוצרינו בנקודות מכירה בכל רחבי הארץ היא כנראה ההוכחה הכי טובה לכך".
אנחנו מודים לאיתן בן אפרים ולאיתן זכריה מקונדיטורית איתנ'ס על שיחה מרתקת ואם בכל זאת החלטתם לבחון קצת מתכונים ולהכין לבד את עוגת הפרווה הבאה שלכם – שיהיה המון בהצלחה.