אתם מתים על פיצות? כך תעשו את זה כמו מקצוענים

אם פיצות הן ברשימת המאכלים האהובים עליכם ועל בני המשפחה שלכם, אין צורך להמשיך ולפרנס את המסעדות האיטלקיות והפיצריות בסביבה. פיצה מעולה אפשר להכין בבית ולקבל תוצאה מקבילה באיכותה לפיצות של המקצוענים, ואולי אפילו לעלות עליהן. נציג לכם טיפים מצוינים בקשר לכל שלבי ההכנה, חומרי הגלם, המכשירים והכלים להכנת הפיצה הביתית המושלמת.

 

חומרי גלם

בין אם תאפו את הפיצה שלכם בתנור האפייה הביתי ובין אם תבחרו בתנור עם אבן פיצה או טאבון גז, יש חשיבות רבה לבחירת חומרי הגלם. פיצה שהרוטב שלה מבוסס על שימורי עגבניות באיכות בינונית תהיה שונה בטעמה מפיצה שמבוססת על רוטב עשוי עגבניות אדומות ובשלות. חשוב לוודא שאתם בוחרים חומרי גלם איכותיים גם עבור מרכיבי הבצק, עבור שכבת הגבינה שבפיצה וכמובן גם עבור התוספות שתבחרו להוסיף.

 

שלבי ההכנה

הכנת פיצה היא תהליך שמורכב משלבים שחשוב להקפיד על ביצוע מוצלח שלהם, וגם מסדר פעולות מתאים. השלב הראשון והחשוב ביותר הוא הכנת הבצק לבסיס הפיצה – חשוב להקפיד על ערבוב יעיל של החומרים, על תפיחה מספקת ועל פתיחה זהירה של הבצק לצורת הפיצה. חשוב גם להקפיד על שלבי ההכנה של רוטב העגבניות של הפיצה ועל שלבי הרכבתה.

 

תנור האפייה

אופה פיצות בעל ניסיון וכשרון יכול לאפות פיצה נהדרת על ידי שימוש בתנור הביתי בלבד, אבל אם אתם רק מתחילים את דרככם בתחום הפיצות, כדאי לבחור באופציה הטובה ביותר שאתם יכולים להרשות לעצמכם. כדי להגיע לתוצאות מופלאות כמו קרום פיצה פריך ובצק רך ואוורירי, חשוב לאפות את הפיצה בתנור שמיועד לכך ומגיע לטמפרטורות גבוהות במיוחד. החלופה הביתית הטובה ביותר היום היא טאבון גז ייעודי.

 

תוספות על הפיצה ולידה

קיימת חלוקה ברורה בין שתי קבוצות של אנשי פיצה. הקבוצה הראשונה היא הטהרנים שלא יגישו תוספות על הפיצה וגם לא ליד הפיצה, אולי מלבד כוס יין מתאימה. יש את מי שיבחר להגיש פיצה עם מגוון רטבים, לגיוון הטעם ויש מי שיגיש פיצה עמוסת תוספות אהובות ולידה גם סלט ירקות ולחם שום למשל. כל בחירה טובה כל עוד תקפידו לא להעמיס כמות מוגזמת של תוספות שתכניע את בסיס הפיצה.

 

טיפים לאפיית פיצה מושלמת

  • כל תנור שישמש לאפיית פיצה, חשוב לחמם מראש לטמפרטורה גבוהה.
  • אם אתם אופים פיצה בתנור הביתי, שקלו להוסיף לו אבן פיצה או להשתמש בתבנית ייעודית.
  • אל תניחו לפיצה להיאפות ללא השגחה, חשוב להביט בפיצה הנאפית כדי לדעת בדיוק מתי היא מוכנה.
  • תנו לפיצה לנוח מספר דקות מחוץ לתנור לפני שתגישו אותה לסועדים.

 

לסיכום

הכנה ביתית של פיצה היא חוויה מהנה וטעימה, שדורשת שימוש בחומרי גלם איכותיים, הרכבה שמתחשבת בהעדפות ובמגבלות הקולינריות שלכם, ובעיקר, היכרות עם הפיציול – מכין הפיצות האיטלקי שטמון בכם.

אתם מתים על פיצות_ כך תעשו את זה כמו מקצוענים

באותו נושא
5 פתרונות לנשירת שיער

נשירת שיער היא תופעה שכיחה המשפיעה על גברים ונשים כאחד. בין אם היא נגרמת מגנטיקה, חוסר איזון הורמונלי או גורמים חיצוניים, לנשירת שיער יכולה להיות

קרא עוד »